Wednesday, 18 August 2010
Puding Sagu
PUDING SAGU
Bahan
1 cawan sagu
3 cawan air
1/2 cawan gula
1 sudu tepung jagung bancuh dengan 1/2 cawan air
sedikit pewarna hijau
Cara
1.Masukan air dlm periuk sampai mendidih kemudian masukan sagu kacau sampai masak
warna putih tidak kelihatan.
2.Masukan gula dan pewarna dan bancuhan tepung jagung kacau rata angkat dan masukan dlm acuan dan biarkan sejuk.
Untuk Sos Kastard
Bahan
1/2 tin susu cair
1sudu besar tepung kastard bancuh dengan 1/2 cawan air
4 sudu besar gula pasir
1/2 sudu perasa vanila
cara
1.Satukan semua dalam periuk dan masak diatas api yng perlahan sampai mendidih dan angkat.
2.Hidangkan dengan sagu yng telah sejuk tadi.
Labels:
Dessert
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment
Note: only a member of this blog may post a comment.